Rummage

Freelance online marketeer

Iedere ondernemer weet hoe belangrijk online marketing is in de huidige digitale wereld. Het heeft de kracht om uw bedrijf te laten groeien en jouw website of webshop onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Online marketing kan complex zijn en vereist expertkennis om effectief te zijn. Dit is waar een freelance online marketeer van onschatbare waarde kan zijn. Ben je benieuwd of mijn werkwijze en werkervaring bij je past? Bekijk mijn LinkedIn profiel!

Online marketing voor zzp'ers en (klein)MKB

Zoekmachine optimalisatie (SEO)


Voor mij is een overgroot deel van online marketing de organische vindbaarheid, bijvoorbeeld de organische posities in de zoekresultaten van Google, Bing of DuckDuckGo. Ook valt Google Shopping Organic hieronder. Als freelance online marketeer ben ik hoofdzakelijk gespecialiseerd in zoekmachine optimalisatie (SEO), waaronder linkbuilding valt.

Contentcreatie


Een onmisbaar onderdeel van online marketing is het creëeren van content. Denk aan tekst, maar ook aan afbeeldingen, foto's of video's. Mijn content is aangepast op de juiste doelgroep. Ik verdiep mij in het onderwerp, waardoor er relevante en interessante content ontstaat.

Google Ads (SEA)


Om op korte termijn meer conversies te genereren, kan het interessant zijn om Google Ads (SEA) in te zetten. Ik werk met gerichte campages, zodat er zo min mogelijk budget aan te brede zoekwoorden wordt uitgegeven. Het gaat hierbij om de gewone zoekadvertenties, dynamische advertenties en Performance Max.

Referenties

Ik ken Linde vanuit mijn vorige werkgever TsjechieXperience. Ik heb toen vaak contact gehad met Linde als het ging om SEO teksten schrijven of de linkbuilding werkzaamheden. Voor vragen kon ik altijd bij haar terecht en reageerde ze super snel. Ze is erg goed in haar vak, heeft veel SEO kennis en is zeer prettig in de omgang. Een hele fijne samenwerking!

— Rémon— Gail

Freelance online marketeer nodig? Neem contact op!

 
 
 
 

Connecten?

Als freelance online markteer volg ik de laatste trends op de voet. Volg mij op LinkedIn of stuur een connectieverzoek. 

Wat doet een freelance online marketeer?

Een freelance online marketeer is een professional die gespecialiseerd is in het ontwikkelen en implementeren van strategieën om online zichtbaarheid en verkoop te vergroten. Ik ben op de hoogte van de nieuwste trends en technieken op het gebied van digitale marketing en weet hoe ik deze kan toepassen om de juiste resultaten te behalen.

Als eerst begin ik met het uitvoeren van grondig onderzoek naar de doelgroep en concurrenten. Ik wil beter begrijpen wie jouw ideale klanten zijn, wat hun behoeften en interesses zijn, en hoe ze zich online gedragen. Hierdoor kan ik  gerichte marketingcampagnes creëren die aansluiten op de doelgroep. 

Op basis van het onderzoek dat is uitgevoerd, zal ik als freelance online marketeer een op maat gemaakte online marketingstrategie voor jouw bedrijf ontwikkelen. Deze strategie omvat verschillende tactieken, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), betaalde advertenties,  en contentcreatie.

Middellange en lange termijn: van laaghangend fruit tot door de zure appel heen bijten

Middellange tot lange termijn


Hoewel het aantrekkelijker is om te denken dat je binnen een maand 50% meer aanvragen of bestellingen krijgt, is het bij online marketing een kwestie van de lange adem. Laaghangend fruit is er gelukkig vrijwel in elke branche, dat zijn zoekwoorden met een lage moeilijkheidsgraad.

Google Ads inzetten ter overbrugging


Ter overbrugging is er gelukkig een oplossing: Google Ads is ideaal om in te zetten om de tijd te overbruggen. Natuurlijk is er ook een advertentiebudget vereist, maar om ervoor te zorgen dat je het op korte termijn drukker krijgt is Google Ads een goede, soms tijdelijke, oplossing.

Zure appels: geduld is een schone zaak


In sommige competitieve branches is het behalen van mooie posities in de organische zoekresultaten niet onmogelijk, maar niet makkelijk. Soms bijten we spreekwoordelijk gezien even door de zure appel heen, voordat er meer resultaat (= vaak omzet) te zien is. Geduld is belangrijk!